Bildiagnostisk kontroll

Genom datordiagnostisk kontroll av din bil kan vi få exakt information om bilens skick utan att behöva plocka isär den.

Få ut det mesta av din bil

Att förstå vad som är fel med din bil har blivit mycket enklare tack vare de avancerade teknikerna som nu används. Moderna bilar är utrustade med sofistikerade datorsystem som övervakar nästan allt i fordonet. På Winterqvist Bilservice använder vi den senaste tekniken för att ”prata” direkt med din bils dator. Detta innebär att vi kan få exakt information om bilens skick utan att behöva plocka isär den.

En kontroll för att diagnostisera problem med motorn är snabb och smidig. Det kräver ingen demontering eller manuell granskning av bilens delar, så det tar oftast inte mer än en timme. Efter undersökningen ger vi dig en fullständig genomgång av eventuella problem vi har hittat. Eftersom vi använder data direkt från din bils motor, kan du lita på att informationen vi ger är precis och pålitlig.

Om vi upptäcker att justeringar behövs, eller om det finns andra problem som måste åtgärdas, informerar vi dig om detta och ger en tydlig uppskattning av kostnaderna för reparationerna. På Winterqvist Bilservice är vi stolta över att erbjuda expertkunskap och avancerad teknik för att se till att din bil är i toppskick.

Bildiagnostisk kontroll

Felsökning med den senaste diagnostiska utrustningen

Justering för optimal prestanda och emissioner

För alla vanliga fordon och motorstyrningssystem

Tekniker utbildade på avancerad nivå

Bra att veta

Vad kan en bildiagnostisk kontroll berätta för dig?

Den diagnostiska utrustning som vi använder kan hantera nästan alla moderna fordon. Dess förmåga att kommunicera på olika språk för motorstyrningssystem och att extrahera detaljerad diagnostisk information är oöverträffad.

Vår biltillståndsdiagnostik är särskilt värdefull för att undersöka förbränningsproblem i motorer. Förbränningsprocessen är komplex, med olika faktorer som påverkar dess effektivitet. Lyckligtvis övervakar och loggar moderna motorstyrningssystem data från återkopplingsenheter i hela fordonet, vilket gör att våra kunniga tekniker kan analysera informationen och förstå eventuella svårigheter som fordonet kan ha.

Dessutom utvärderar vår diagnostiska kontroll även prestandan hos andra komponenter, inklusive säkerhetskritiska komponenter som bromsar. Denna omfattande utvärdering säkerställer en grundlig undersökning av ditt fordon övergripande prestanda.

När bör jag begära en bildiagnostisk kontroll?

Många av problemen som undersöks i en bildiagnostisk kontroll av oss upptäcks först av kunden när en varningslampa och ett meddelande visas på en datorskärm i fordonet. Generellt sett är dessa meddelanden inte särskilt hjälpsamma. De kan innehålla en felkod, men det kommer inte nödvändigtvis att vara meningsfullt för en icke-expert. Även för en expert är det bara en utgångspunkt för undersökning av problemets verkliga natur.

Oavsett om du har observerat indikationer på ett problem i bilen eller lagt märke till något annat symptom på ett misstänkt motorfel, kommer vår tekniker att ansluta ditt fordon till diagnostikutrustningen och börja gå igenom relevant data. Genom att använda sin avancerade utbildning och erfarenhet vet de vilka detaljerade områden som ska undersökas och vilka mönster som kan förväntas under normala och onormala omständigheter.

Behöver du en bildiagnostisk kontroll?

Du kan boka din diagnostiska kontroll med oss idag genom några enkla steg. Vi kommer att ge dig en motsvarande servicenivå som tillverkaren baserat på din bilens ålder och körsträcka.

Alternativt, om du har några frågor eller vill prata med oss först, kan du ringa oss eller skicka oss ett e-postmeddelande.